Tips voor de herfstvakantie!

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd dus om een leuk dagje uit te plannen met het hele gezin. Dat Utrecht dan veel te bieden heeft is misschien niet bij iedereen bekend. Lees daarom onze tips en vergeet niet om ter afsluiting gezellig bij ons aan te schuiven!

 

 

Nijntje Museum

Voor de allerjongste ontdekkingsreizigers is het Nijntje Museum een must-visit in de herfstvakantie. Op de nog maar recent verbouwde lokatie biedt dit interactieve museum een magische wereld vol avontuur en verbeelding. Kinderen kunnen hier hun Nijntje ontmoeten en deelnemen aan interactieve tentoonstellingen die gericht zijn op spelenderwijs leren. Van knutselen en bouwen tot muziek maken en verkleden, het Nijntje Museum zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

 

 

Spoorwegmuseum

Voor kleine én grote treinliefhebbers is een bezoek aan het Spoorwegmuseum een absolute aanrader. In het museum wordt je meegenomen op een reis door de geschiedenis van de spoorwegen. Kinderen kunnen treinen van dichtbij bekijken, historische locomotieven ontdekken en zelfs een ritje maken met een heuse stoomtrein. Er zijn ook leuke attracties, zoals een indoor achtbaan en een speeltuin met een treinthema. Het Spoorwegmuseum staat echt garant voor een dag vol plezier en leerzame ervaringen.

 

 

DOMunder

Onder de Domtoren van Utrecht ligt een fascinerende wereld verborgen. DOMunder is een ontdekkingsruimte waar kinderen en hun ouders kunnen leren over de geschiedenis en archeologie van Utrecht. Bezoekers kunnen afdalen naar de middeleeuwse kelders en de overblijfselen van oude gebouwen verkennen. Er zijn interactieve displays en educatieve activiteiten die een uniek inkijkje bieden in het verleden van de stad.

Nog meer ondergronds avontuur nodig? Bezoek dan ook Paleis Lofen!

 

 

Varen op de gracht (o.a. hier en hier )

Is het goed weer tijdens de herfstvakantie? Breng dan een actieve dag door op het water en huur een kano of bootje om de prachtige Utrechtse grachten te verkennen. Peddel langs de pittoreske grachtenpanden en geniet van het unieke uitzicht op de stad. Varen is een leuke en ontspannende activiteit voor het hele gezin waarbij je kan genieten van de schoonheid van de stad vanaf het water.

 

 

Sonnenborgh

Ontdek de mysteries van de ruimte en de sterren bij Sonnenborgh, een historisch bastion in Utrecht dat is omgetoverd tot een observatorium en museum. Kinderen kunnen ook hier deelnemen aan interactieve tentoonstellingen, de sterren observeren met telescopen en meer leren over de planeten, sterrenstelsels en het heelal. Sonnenborgh is met recht een fascinerende ervaring die zowel leerzaam als leuk is voor het hele gezin.

 

 

Trajectum Lumen

Maak een avondwandeling langs de betoverende lichtkunstwerken van Trajectum Lumen. Dit unieke kunstproject verlicht historische plekken en gebouwen in het hart van Utrecht. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de magische sfeer die de lichtinstallaties creëren. Door het volgen van de speciale route ontdek je de verborgen verhalen achter de verlichte locaties.

Leuk weetje: onze eigen Bakkerbrug is ook onderdeel van Trajectum Lumen!

 

 

Museum Speelklok

Museum Speelklok is helemaal gewijd aan zelfspelende muziekinstrumenten. Hier kunnen kinderen én volwassenen genieten van de vrolijke klanken van draaiorgels, speeldozen en andere automatische muziekinstrumenten. Het museum organiseert ook rondleidingen en demonstraties waarbij bezoekers zelf muziek kunnen maken. Een bezoek aan dit museum in de herftsvakantie is een leuk muzikaal avontuur voor jong en oud.

 

 

Waterliniemuseum

Ga voor een historische ontdekkingsreis naar het Waterliniemuseum in Fort Vechten vlakbij Utrecht. Hier kunnen kinderen en hun ouders alles leren over de waterlinie, een uniek verdedigingssysteem dat Nederland in het verleden heeft beschermd. Verken de kazematten, luister naar verhalen over het leven in het fort en leer over de geschiedenis van de waterlinie door middel van interactieve tentoonstellingen. Het Waterliniemuseum biedt een boeiende en educatieve ervaring voor het hele gezin.

 

 

Universiteitsmuseum Utrecht

Dit eveneens recent verbouwde museum is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In het vernieuwde familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van de wetenschap: hoe doen wetenschappers onderzoek en wat komt erbij kijken? Neem een kijkje in de herftsvakantie en ga zelf ook aan de slag als een echte onderzoeker!

Is het dagje uit voor de herfstvakantie gepland? Vergeet dan niet om jouw tafel te reserveren bij Broadway! Neem hier alvast een kijkje op onze menukaart voor de nodige voorpret…veel plezier!


 

Deel via