Openingstijden

7 Dagen per week open

Maandag16:30-21:00
Dinsdag16:30-21:00
Woensdag16:30-21:00
Donderdag16:30-21:30
Vrijdag16:30-21:30
Zaterdag16:00-21:30
Zondag16:00-21:00

Reserveer een tafel

Magische sfeer

In de oude gewelven van Utrecht

De Dom, Nijntje, Hoog Catharijne maar zeker ook de werven en de werfkelders van de Oudegracht. Nergens anders ter wereld kan je ze vinden en wij zijn er dan ook erg trots op om met een aantal van de 732 unieke werfkelders deel uit te maken van de magie van Utrecht.
Van tunnel naar werfkelder
Het waterpeil van de Oudegracht, aangelegd in de 12e eeuw, is bijzonder laag. Erg handig, want dat betekende dat de gracht niet kon overstromen. Maar ook onhandig: door het hoogteverschil kostte het veel moeite om de handelswaar van de boten naar de opslagkelders van de erboven liggende huizen te krijgen: de kelders van deze grachtenpanden stonden namelijk niet in verbinding met de werven. Een slimme handelsman legde daarom een tunnel aan van de werf naar zijn huiskelder. Andere huiseigenaren volgden snel en de smalle tunnels werden steeds breder. Dit zijn de werfkelders zoals wij ze nu kennen.
Een nieuwe tijd
De kelders en de werven raakten verwaarloosd vanaf eind 19e eeuw, toen het vervoer van goederen over land in plaats van water steeds belangrijker werd. De gemeente Utrecht werd in 1948 echter eigenaar van de werven en begon aan de restauratie. De huiseigenaren vonden daarna voor hun werfkelders andere bestemmingen: restaurants, ateliers, werkplekken, woonhuizen en b&b’s. Bij Broadway combineren wij de magische sfeer van de Utrechtse werfkelders met stoere luxe en de hoogste kwaliteit vlees en vis. Binnen in de kelders of buiten op het werf terras: Broadway is the place to be!