De leukste redenen voor een avondje Broadway


Vraag aan onze gasten op een willekeurige avond waarom de keuze nou juist op Broadway is gevallen en je krijgt de meest uiteenlopende en soms verrassende antwoorden.

Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet, lees je even mee?

 

Er valt iets te vieren

De verjaardag van oma, promotie op je werk of eindelijk geslaagd voor je rij-examen? Bij Broadway wordt echt van alles gevierd en de reden daarvoor wordt ook graag gedeeld met ons personeel. De leukste die wij recent nog te horen kregen was toch wel deze:

‘Ik heb weken met mijn been in het gips gezeten en kon nauwelijks lopen. Dus kon ik niet naar Broadway. Nu is het gips er eindelijk af en dat moet meteen gevierd worden, ik heb jullie steaks zo gemist!’
– Ruben, 26

 

 

Na het shoppen

Niet te missen natuurlijk: de gasten die afgeladen met shopping bags de werftrap afkomen. Soms komen ze spontaan langs in de hoop nog een tafel te krijgen maar nog veel vaker hebben ze, heel slim, van tevoren al gereserveerd.

‘Vaste prik hoor, dagje shoppen in Utrecht en na afloop heerlijk genieten bij Broadway, ik kan mij geen betere afsluiter voorstellen.’
– Julia, 31

 

De 1ste date…of de 100ste?

Ons personeel pikt ze er zo uit: de stelletjes die overduidelijk op een eerste date zijn. Soms oogt het onwennig, andere keren spat de romantiek er gewoon al direct vanaf. En een enkele keer zit het personeel er helemaal naast:

Eerste date? Nee joh, wij zijn al een eeuwigheid samen, zeg maar gewoon dat dit de 100ste date is hier!’
– Thomas, 48

 

 

Geen zin om te koken

Ja echt, dat is een reden: helemaal klaar met de dagelijkse ‘Wat moet er nu weer gegeten worden?’ of ‘Zó geen zin om weer boodschappen te moeten doen!’. Snappen wij helemaal en wij zeggen dan ook: gewoon aan toegeven, iedereen verdient een avond vrij van de kook-sleur, toch?

 

Het zakendiner

Dat klinkt wat plechtig, het kan natuurlijk ook een minder formeel werkdiner zijn met collega’s. Maar hoe dan ook: de insteek is dan misschien wel werk-gerelateerd, in de uitvoering zien wij vaak dat gezelligheid en genieten toch de boventoon voeren. Doe die stropdassen ook maar af want zeg nou zelf: die zitten ook alleen maar in de weg als je spareribs eet.

 

 

Start van een avondje uit

De klassieker natuurlijk: je gaat naar de film, het theater of een kroegentocht doen met vrienden. Waarom dan eerst thuis eten als je ook de avond kan beginnen door jezelf bij ons in de watten te laten leggen?

Onze tip: zit jij vast aan een begintijd van de film of theatervoorstelling? Geeft dat ook even door aan het personeel, dan kunnen zij daar rekening mee houden.

 

Het huwelijksaanzoek

‘Zijn jullie nou serieus?’

Ja wij zijn heel serieus: er worden heuse huwelijksaanzoeken gedaan in Broadway. Nee, wij gaan niet verklappen wie of hoe vaak dit gebeurt, maar onze tip: onze love-seats zijn natuurlijk wel de perfecte plek ervoor.

 

 

De traditie

Iedere week, twee keer per maand of één keer per jaar: voor veel mensen is een avondje Broadway een jarenlange traditie. Als zomervakantie afsluiter bijvoorbeeld met het gezin, iedere maand met jouw vaste vriendenclub omdat de rest van de maand er gewoon geen tijd is voor elkaar of zelfs iedere week met jouw ouders. Bij Broadway zijn wij er bijzonder trots op dat wij soms al tientallen jaren onderdeel zijn van de tradities van onze gasten.

‘Ik kom al bij Broadway sinds 1990, met mijn vrouw, die toen nog mijn vriendin was. Later namen we altijd onze kinderen mee en nu zij volwassen zijn gaan onze kinderen zelf ook nog steeds regelmatig bij Broadway eten. Mooi hè?’
– Jan, 56

 

 

Zomaar

Je hebt ons uithangbord bovenaan de gracht gezien en je bent nieuwsgierig, het was jouw beurt om een restaurant uit te zoeken voor een avondje uit en je hebt willekeurig iets uitgekozen of je hebt over ons gelezen en je dacht ‘waarom niet?’: de zomaar-gast is een graag geziene gast bij Broadway. Want eenmaal bij ons geweest betekent guest-for-life. Hoe denk je anders dat wij aan die honderden vaste gasten komen?

 

 

Omdat er maar één Broadway is

‘Er is er maar eentje zoals jullie: de lokatie, de sfeer, de ontzettend leuke mensen in de keuken en in de bediening, natuurlijk het geweldige eten. Nee echt, Broadway is uniek. Wij gaan echt ook wel uit eten bij andere restaurants maar als wij er maar eentje zouden mogen kiezen, dan wordt het Broadway. Hoef ik niet eens over na te denken.’
– Peter, 43

 

En daar hebben wij natuurlijk weinig aan toe te voegen!

 

 

Deel via