In de cozy seats


Welke bekende Utrechtse persoonlijkheid zou jij wel eens willen zien in Broadway, en wat zou deze dan eten? Een lekkere T-bone, een malse Ossenhaas of toch gewoon onze famous spareribs? Lees snel verder om te ontdekken wie bij ons te gast was!

De burgemeester met partner en Chris
We zijn onder het genot van een goed glas wijn aan het napraten aan het eind van een behoorlijk drukke maar gezellige avond in Broadway, en tijdens het gesprek komen we op dit onderwerp. Al snel vliegen de namen over tafel: Dafne Schippers, Barry Atsma (er ontstaat direct een felle discussie wie van de dames dan die wijk mag lopen), Ronald Giphart, Wesley Sneijder, Claudia de Breij (‘Zou ze dan ook iets grappig vertellen over haar ervaring bij ons in een van haar programma’s?’), Kyteman, Kensington (‘Die kunnen leuk aanschuiven bij onze hoge bartafel!’)…en dan die enkeling die duidelijk even niet zit op te letten en Kanye West noemt met als uitleg ‘Ja hoor eens, zoiets moet je meteen groots aanpakken en volgens mij houdt hij wel van Spareribs.’.

Maar wie is er nou eigenlijk voor de hand liggender dan de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen? Hart voor de stad, graag geziene gast bij vele evenementen en hij houdt volgens ons ook wel van een lekker stukje vlees. En omdat Broadway zelf ook heel sterk geworteld is in het Utrechtse is EN bijna dertig jaar bestaat, trekken wij de stoute schoenen aan en sturen meteen een uitnodiging. Hoe leuk is het dan dat de uitnodiging ook wordt aangenomen!

De weddenschappen vliegen in de weken erna over en weer, want wat zou er gegeten gaan worden: is de burgemeester een ware kluiver en gaat hij voor de Spareribs, of wordt het toch een fraaie Ossenhaas, Biefstuk of Entrecote?

En zo kan het gebeuren dat Jan van Zanen, samen met zijn partner Simone Richardson, bij één van onze cozy seats op de Oudegracht aanschuift. Een privébezoek is het, dat staat voorop, maar evengoed volgt er een leuk gesprek tussen hem en een van de mede-eigenaren van American Steakhouse Broadway, Chris Faassen. Ondernemen in Utrecht, de variatie in gasten, de schoonheid van onze historische werfkelders, het genot van een goed stuk vlees en vooral gezelligheid. De indruk die de burgemeester wekt bij het uitoefenen van zijn officiële taken klopt gewoon als een bus: betrokken, belangstellend, in voor een grapje en vooral ook heel gezellig.

En wat er uiteindelijk besteld wordt? De tenderloin, oftewel Ossenhaas voor Jan en voor Simone moeten het de Spicy Ribs worden.

Het hele Broadway team is uitermate trots dat Jan van Zanen te gast was in Broadway en wij hopen hem nog veel vaker te mogen verwelkomen aan de Oudegracht.

Benieuwd wie de volgende keer te gast is in onze cozy seats? Hou dan goed ons blog in de gaten!

Deel via