Achter de schermen met: Stef


Een fijne tijd in Broadway voor onze gasten is waar het Broadway team iedere dag weer naar streeft. Maar wie zitten er nou eigenlijk in dat team? En wat voor mensen zijn dat? Lees nu mee in onze serie ‘Achter de schermen met…’ . Deze keer spraken wij met: chef-kok Stef van Helvoirt (29 jaar).

Hoe ben jij bij Broadway begonnen?

Ik werk hier sinds 2010 en ik moet zeggen dat ik het echt vreselijk naar mijn zin heb. Ik ben op een doodgewone manier hier gekomen, ik was namelijk net op vakantie geweest en had een baan nodig. Via de website heb ik toen gesolliciteerd. De grap was wel dat ze eigenlijk geen vacature hadden op dat moment maar ik bleef ze maar lastig vallen hahaha, beetje zeuren eigenlijk. Uiteindelijk hebben ze mij aangenomen, misschien wel om van het gezeur af te zijn. Mijn eerste functie hier was aan de koude kant en ik ben langzaam doorgegroeid naar chef-kok.

Wat maakt dit werk zo leuk?

In meer algemene zin past de horeca gewoon bij mij, ik ben nogal een nachtbraker dus die werktijden zijn ideaal. Verder vind ik het erg fijn om gasten blij te maken, dat is waar je het voor doet, dat moet wel in je zitten. En heel specifiek Broadway: werken met ons team is super. 

En ik leer ook veel, vooral over vlees. Ik ben bijvoorbeeld erg fan van de BBQ Pit Boys, geniaal. De aankleding is natuurlijk wel een beetje overdreven, met die baarden en enorme messen, maar ze weten wel hoe ze met vlees moeten omgaan.

Hoe zou het team jou omschrijven?

Argh, wat een vraag! Eh, ik denk collegiaal, hard werkend en streng.

Wat is de grootste misvatting die mensen hebben over jouw werk?

Dat moet dan wel zijn dat ze denken dat ik alleen maar in de keuken sta, dat ik alleen maar steak en spareribs sta te bereiden. Ik doe toch ook veel andere dingen die er gewoon bij horen: bestellingen plaatsen, voorraden beheren, het team aansturen. Het is in ieder geval een stuk gevarieerder dan de meeste mensen denken.Waar krijg jij energie van tijdens je werk?

Sowieso, als alles op rolletjes loopt, dat is een lekker gevoel. Maar waardering krijgen van de gasten is ook zo fijn. Als chef-kok heb je dan niet echt veel direct contact met de gasten, dat is wel eens jammer, het meeste hoor je terug via het bedienend personeel. Maar ik weet uiteraard wel wie de vaste gasten zijn en die zeg ik dan ook gedag als ik door de zaak loop.

Wat is de gekste vraag die je ooit hebt gehad tijdens je werk?

Ik kan niet echt op heel gekke vragen komen maar deze heb ik wel vaker gehoord: ‘Mag ik de kip well done krijgen?’.

Waar ben jij heel slecht in en waarin blink jij uit?

Oef, even nadenken hoor….oh ja: ik ben super slecht in namen onthouden! Dat is echt gênant, dan stellen mensen zich voor en dan ben ik hun naam al direct weer vergeten. En uitblinken…dat vind ik zo lastig om over jezelf te zeggen maar ik zeg dan een goed team gevoel creëren.

Stel dat je geen horeca werk meer zou kunnen doen, welke kant zou je dan op gaan?

Eh…moet dat? Ik weet het echt niet, nooit over nagedacht, dit is gewoon het werk dat ik wil doen. Ik denk serieus dat ik eerst een vakantie nodig zou hebben om dat uit te vogelen!

Bij welk restaurant ga je zelf het liefst eten?

Oh dat is makkelijk: Pink Elephant op de Voorstraat, een Thais eethuis. Ik hou van Aziatisch eten. Ik ben zelf in Vietnam, Cambodja en Bangkok geweest. Het leuke is dat je daar dan ook dingen eet die je in Nederland niet tegenkomt: krokodil, sprinkhanen, meelwormen, schorpioen. Erg leuk om dat mee te maken.Even heel random: is er een song die je erg leuk vindt maar waarmee je eigenlijk voor schaamt?

Hahaha nou dit is dus eigenlijk een inside joke hier binnen het team maar het nummer No Love van Memphis Depay zorgt altijd voor enorm veel lol hier. Maar het is ook wel echt een fout nummer!

Heb jij ooit een beroemde persoon ontmoet?

Niet in Broadway, helaas. Maar dit is misschien wel grappig: ik kom uit Brabant en ik ben daar ooit geweigerd aan de deur van een cafe door Steven Brunswijk, die werkte daar toen als uitsmijter, ken je hem? Hij is nu een cabaretier. En de reden dat ik niet naar binnen mocht: ‘Je ziet er te vies uit joh’ hahaha!

Ook weer heel random: hoe eet jij het liefst je eitje?

Lol, gebakken. En niks erbij.

En als je nog maar één ding mocht eten voor de rest van je leven?

Deze ga je niet verwachten maar…broccoli! Ja sorry, dat vind ik gewoon echt lekker.

Dank je wel Stef voor het leuke interview!

Fotografie: Jasper Baart

Deel via