Welkom bij Broadway American-Steakhouse!

Steaks ‘n’ ribs to remember


Laat Broadway American-Steakhouse je verrassen door onze geweldige kwaliteit vlees, rechtstreeks uit Australië en Nieuw-Zeeland, in onze twee prachtige 700 jaar oude werfkelders aan de Utrechtse Oudegracht. Bij American Steakhouse Broadway dragen wij graag stoere luxe uit: van de menukaart tot onze persoonlijke service.

Met onze topscore op TripAdvisor durven wij ook te zeggen dat ons steakhouse een van de populairste restaurants van Utrecht is. Ons restaurant is uiteraard vernoemd naar Broadway in New York City en de knipogen naar deze beroemde straat zijn ook moeilijk te missen.

American Steakhouse Broadway is recentelijk nog door ons van een  compleet nieuw interieur voorzien en ondanks de frisse en moderne twist is de geschiedenis van het gebouw nog overal goed zichtbaar.

Als eigenaren hebben wij een industriële en moderne uitstraling gecreëerd met mooie en comfortabele zacht lederen stoelen, blikvangers zoals oude industriële theaterlichten, grote zwart-wit foto’s en minimalistische lampen met stalen frames. Dit maakt het restaurant een perfecte plek om te genieten van authentieke steaks of onze legendarische spareribs.

American-Steakhouse ons vlees

De steaks bij American Steakhouse Broadway komen rechtstreeks van gras-gevoerde koeien uit Australië en Nieuw-Zeeland. Deze koeien hebben een hoog kwalitatief leven. Het gras in Nieuw Zeeland krijgt, omdat het een eiland is, continu damp van de Pacifische oceaan en is daarom de grondslag voor een heerlijk stukje vlees! De lammeren en runderen hebben daarnaast alle vrijheid wat altijd goed is voor de kwaliteit. Ze grazen in regio’s in de buurt van de oceaan, waardoor het vlees zijn subtiele smaak krijgt. Het vlees rijpt tijdens de zes weken durende scheepsreis in de koeling op min één graad Celsius . Het resultaat is een spectaculaire malsheid en unieke smaakbeleving. Onze spareribs zijn ook zeer speciaal: ze worden een dag van tevoren bereid met een marinade volgens geheim recept en pas gegrild bij bestelling.

Steakhouse Dessert

Desserts nemen ook een prominente plaats in bij American Steakhouse Broadway: we hebben verschillende smaken exclusief ijs, chocolade mousse en cheesecake maar het populairste dessert is onze Oreo Cookie Bash. Een van onze vaste gasten kwam zelfs op een avond na het avondeten thuis bij ons langs in de hoop dat hij alleen dit dessert kon krijgen. Wij zeggen tegen zo’n verzoek natuurlijk nooit nee!

Broadway signature cocktails


Bij een goede maaltijd hoort natuurlijk een bijpassend drankje. Ons doorgewinterde American Steakhouse Broadway team heeft een zeer uitgebreide kennis van de drankenkaart en is altijd bereid om de gast te helpen met het uitkiezen van de perfecte combinatie. Wat je ook zeker niet mag missen zijn de zes signature cocktails die op maat voor ons zijn ontworpen door de Amsterdamse Cocktail Professor®. Bestel bijvoorbeeld eens de opvallende “Popcorn Time”, die wordt geserveerd met echte popcorn. De popcorn versterkt de smaak van de rum, de kers en het vruchtensap, net zoals een goede wijnkeuze de smaak kan versterken van het eten waarmee het wordt geserveerd. Andere mooie voorbeelden hiervan; de verrassende ‘Shaken Bacon Old Fashioned’, een mix van bourbon, siroop en bacon of de “Broadway Star”, een frisse cocktail met warme ondertonen van honing.


700 jaar geschiedenis

Wij zien dagelijks onze gasten genieten van een heerlijke maaltijd op een eeuwenoude plek waar zich in het verleden veel moet hebben afgespeeld. De volledige geschiedenis van deze 700 jaar oude werfkelders is echter onbekend. We weten wel dat deze kelders werden gebruikt als opslagruimtes voor rijke handelaars die woonden aan de Oudegracht. En een van onze kelders zou kunnen zijn gebruikt door een goudsmid aangezien een paar rotsen in het plafond zijn zwartgeblakerd door vuur. Maar zeker weten doen we dat niet

.

Het monumentale gebouw staat in het midden van het levendige centrum van Utrecht, waardoor American Steakhouse Broadway meteen ook de perfecte plek is om aan je beleving van de stad te beginnen of juist om te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Hier vind je de perfecte plek voor een avondje met je vrienden, een etentje met het gezin of een zakelijk diner. Maar ook de solo reiziger zal zich prima thuis voelen in American Steakhouse Broadway: onze fraaie lange bar nodigt uit om met een heerlijk speciaalbier een praatje aan te knopen met onze andere gasten.

Onno Zwart en Chris Faassen