Wat eten we bij de steak?

Eerlijk is eerlijk: een goed stuk vlees is gewoon het hart en de ziel van elke maaltijd, ook thuis. Maar zelfs de sappigste, meest perfect gebakken steak kan wel wat gezelschap gebruiken, en dan niet zomaar een bijgerecht maar de crème de la crème. Lees onze top 10 lekkerste bijgerechten die jouw steak ervaring naar een hoger niveau tillen.

 


Gegratineerde aardappeltjes

Moet je echt niet verwarren met het gemiddelde frietje, nee, dit is comfort food voor bij de steak op hoog niveau. Knapperig aan de buitenkant en zacht en romig van binnen met een laagje kaas dat in de oven tot in perfectie wordt gegratineerd. Smullen!

 


Gegrilde groenten: voor als je het gezond wil houden

‘Moet dat nou echt, groenten?’ Geloof ons, perfect gegrilde groenten zijn allesbehalve saai. Denk bijvoorbeeld aan felgekleurde paprika’s, courgettes, champignons en aubergines, met jouw favoriete kruidenmix en gegrild tot ze die onweerstaanbare rokerige smaak hebben. Beetje als een salade, maar dan nog beter…en ja, óók gezond!

 


Roomspinazie: simpel maar verleidelijk

Spinazie kan soms wat saai zijn, maar niet als je het transformeert in een decadente roomspinazie. Lekker met een vleugje knoflook en nootmuskaat en het voelt ook fijn oldskool: je oma zou trots op je zijn!

 


Knoflookbrood: het beste vriendje van iedere steak

Knoflookbrood is als die ene vriend die altijd opduikt net wanneer je hem nodig hebt. Knapperig aan de buitenkant, zacht en garlicky van binnen, een smaakexplosie. Heerlijk natuurlijk om in de vleessappen van je steak te dippen, of je eet het gewoon zo op. Het maakt niet uit, het stelt nooit teleur.

 


Geroosterde zoete aardappel: oftewel, het zoete broertje

Als je eens iets ander wil dan de klassieke aardappel, is geroosterde zoete aardappel de perfecte keuze. Ze zijn licht zoet, met een vleugje kaneel en honing voor als je het echt decadent wil maken. Perfect geroosterd in de oven tot ze aan de randjes knapperig zijn, maar nog steeds zacht en smeuïg van binnen. De perfecte match bij een steak!

 


Caesar salade: want soms wil je gewoon nóg meer groen

De Caesar salade is de George Clooney onder de salades: klassiek, charmant en geliefd bij iedereen. Knapperige romeinse sla, zoute ansjovis-dressing, croutons en Parmezaanse kaas, gewoon onweerstaanbaar.

 


Truffelfrietjes: want de normale friet ken je nu wel, toch?

Waarom genoegen nemen met gewone frietjes als je ze ook kunt bereiden met truffelolie en een flinke lading Parmezaanse kaas? De subtiele, aardse smaak van de truffel tilt je hele maaltijd naar een hoger niveau en geeft jouw steak-maar-dan-thuis- diner een vleugje chic.

 


Béarnaisesaus: we smokkelen nu dus even

Technisch gezien natuurlijk geen bijgerecht, maar jouw steakervaring is echt niet compleet zonder een goede Béarnaisesaus. Deze saus, gemaakt van boter, eierdooiers, en dragon, transformeert een simpele maar goede steak in een Geweldige Steak (ja, met hoofdletters).

 


Mac ‘n Cheese: voor als je op Amerikaanse toer wil gaan

Dit gerecht is de definitie van comfort food: romige, cheesy pasta die aanvoelt als een warme deken. Als Hollander denk je misschien dat dit een hoofdgerecht is, maar aan de andere kant van de oceaan weten ze het al langer: dit past perfect bij een sappige steak. Het zit in de combinatie van de rijke kaassaus met een perfect gegrilde steak, probeer het maar eens.

Leuk weetje: dit gerecht is eigenlijk niet van Amerikaanse origine!

 


Coleslaw: de frisse klassieker

En last but not least, coleslaw. Dit klassieke bijgerecht zorgt voor een frisse, knapperige balans op je bord. Fijngesneden kool, wortel mét een romige dressing zorgen voor die lichte toets die het rijke en zware van de steak in evenwicht houdt.

 

Dat was em, onze top 10 van lekkerste bijgerechten voor een goede steak. Of je nu gaat voor de klassieke gegratineerde aardappeltjes of je laat verleiden door die decadente Mac ‘n Cheese, een ding is zeker: deze bijgerechten zijn de perfecte partners voor jouw favoriete stuk vlees. 

Enjoy!

Wil je bij ons komen genieten van onze vleesspecialiteiten? Boek dan hier jouw tafel

Deel via