Summer is here: het lekkerste vlees voor buiten!

De zomer is het ideale seizoen voor de combinatie buiten zijn én lekker vlees. Bij ons ben je natuurlijk aan het goede adres: ons terras direct aan de Oudegracht is een van de beste plekjes in de stad. Maar ook op andere plekken in Utrecht, of in jouw eigen woonplaats, valt er genoeg te genieten.

Lees snel verder voor onze tips!

 


Relaxen in eigen tuin: de ribeye steak

Niks mis met een klassieke bbq in de achtertuin. Je kan zoveel mensen uitnodigen als er in jouw tuin passen en er gaat niks boven een lekker stuk vlees van de bbq. Een perfect gegrilde ribeye steak is onze favoriet en mag dus niet ontbreken. Ribeye staat bekend om de rijke smaak en malsheid dankzij die mooie marmering van vet door het vlees.

Onze tip
Meng olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper voor een marinade en laat de ribeye minimaal een uur marineren. Grill de steak op hoge temperatuur gedurende 4-5 minuten aan elke kant voor een perfecte medium-rare afwerking. Serveer met gegrilde maïskolven en een frisse groene salade.

 


Dagje stadsstrand: chicken wings

Voor een dagje stadsstrand zijn chicken wings ideaal: je kunt ze makkelijk van tevoren klaarmaken, ze zijn handig om mee te nemen én om op te eten….bestek is niet nodig! Perfect dus voor een maaltijd in de zon.

Onze tip
Gebruik voor het kippenvlees een marinade van honing, sojasaus, knoflookpoeder en chilipoeder voor een zoet-pittige smaak. Grill de kippenvleugels op middelhoog vuur gedurende 20-25 minuten, regelmatig omdraaien en bestrijk eventueel met extra marinade. Maak meteen ook een frisse koolsalade als bijgerecht en je bent er helemaal klaar voor.

 


Picknick in het park: cold steak salad

Ook een picknick vraagt om een gerecht dat gemakkelijk mee te nemen en op te eten is. Een cold steak salad voldoet helemaal aan die eisen, is bovendien voedzaam, verfrissend én heel eenvoudig voor te bereiden.

Onze tip
Gebruik een malse biefstuk, zoals entrecote, medium-rare gegrild en snij in dunne plakjes. Voor deze vlees salade gebruik je groene sla, cherrytomaatjes, komkommer, rode ui en feta en voeg daar de gesneden steak aan toe. Een lichte dressing van olijfolie, balsamicoazijn, Dijon mosterd en honing maakt het af en heb je meer vulling nodig? Wat dacht je dan van stokbrood met wat eigengemaakte kruidenboter?

 


Dagje op het water: rosbief sandwiches

Voor een dagje varen, bijvoorbeeld op de Utrechtse grachten en singels, kun je denken aan sandwiches met rosbief. Snel klaar en met ons recept echt een topper.

Onze tip
Gebruik dun gesneden rosbief van hoge kwaliteit en beleg volkoren boterhammen of broodjes eerst met rucola, tomaat, rode ui en een lichte mosterd-mayonaise saus, leg er dan de rosbief bovenop. Voor een frisse smaak als tegenhanger van het vlees kan je er wat augurken bij eten maar een fruitsalade is ook een goed idee. Lekker met koude ijsthee!

 


Slenteren door de stad: beef jerky

Voor een dagje sightseeing in Utrecht is beef jerky de perfecte snack voor onderweg. Het is voedzaam, past in iedere tas en blijft goed in verschillende temperaturen…en meer dan die snack heb je ook niet nodig, want jij hebt natuurlijk ter afsluiting van de dag een tafeltje bij ons gereserveerd voor het diner!

Onze tip
Maak een marinade van sojasaus, Worcestersaus, honing, knoflookpoeder en peper. Marineer dunne reepjes rundvlees gedurende 6-8 uur. Droog het gemarineerde vlees daarna in een oven op lage temperatuur (70-80°C) gedurende 4-6 uur tot het stevig maar niet breekbaar is. Verpak de jerky in porties en geniet ervan als energieboost tijdens de stadswandeling.

 

 

Laat jij je liever in de watten leggen door het Broadway team? Wij zien jou dan graag verschijnen op ons terras direct aan de Oudegracht of in onze airconditioned werfkelders! Voor een preview van ons menu kan je hier een kijkje nemen



Deel via