Out of the box: 3 unieke steakbereidingen!

Bij Steakhouse Broadway weten we natuurlijk alles van perfect gegrilde steaks. Maar wat als je eens iets anders wilt? Iets spannends, iets verrassends, iets waar je smaakpapillen van opveren? Wij hebben drie out of the box gerechten die je thuis kunt proberen met onze favoriete hoofdrolspeler: steak!

 


Steak sushi

Waarom zou sushi alleen voor visliefhebbers zijn? Met een flinterdunne plak gegrilde steak als topping geef je je sushi een luxe, umami-rijke upgrade. Perfect als je indruk wilt maken!

Dit heb je nodig (2 personen, 10-12 stuks)

  • 200 g ossenhaas of entrecote
  • 250 g sushirijst
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • ½ tl zout
  • sojasaus, wasabi en gember voor erbij
  • optioneel: truffelmayonaise of ponzusaus

Zo maak je het

1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op deverpakking en meng met rijstazijn, suiker en zout. Laat afkoelen.
2. Snijd de steak ultradun
3. Maak kleine rijstballetjes en leg er een plakje steak op. Druk licht aan.
4. Serveer met sojasaus, wasabi en gember, of ga voor de truffelmayonaise of ponzusaus

Tip: Wil je nog een stap verder gaan? Rol de steak in een sushirol met komkommer of avocado en een vleugje pittige mayo. Gewoon doen.

 


Steak in mole saus

Mole (spreek uit: mo-lé) is een Mexicaanse saus met een diepe, complexe smaak, waarin chocolade en chili verrassend goed samen werken met steak. Dit gerecht is echte comfort food met finesse.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 300 g ribeye
  • 2 el cacaopoeder of 20 g pure chocolade (min. 70%)
  • halve banaan, geprakt
  • eetlepel gemalen amandelen
  • 1 gedroogde chili (of ½ tl chilipoeder)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 2 tomaten, gepureerd
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • teentje knoflook, geperst
  • 250 ml runderbouillon
  • zout en peper naar smaak
  • olie om te bakken

Zo maak je het

1. Bak de ui en knoflook in een pan met een beetje olie tot ze glazig zijn. Voeg de chili, komijn en kaneel toe en bak kort mee.
2. Voeg de gepureerde tomaten, banaan en bouillon toe en laat 10-20 minuten pruttelen.
3. Doe de chocolade of cacaopoeder en de amandelen in de saus en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
4. Bak de steak zoals jij ‘m het liefst eet (medium-rare is perfect hierbij). Snijd in dunne plakjes en serveer met de warme mole saus.

Tip: Dit smaakt waanzinnig met gegrilde groenten of een zachte maïstortilla.

 

 

Steak dumplings

Dumplings zijn een klassieker in de Aziatische keuken. Normaal gevuld met varkensvlees of kip maar wij gaan voor steak! Knapperig gebakken of zijdezacht gestoomd, net hoe jij het lekker vindt.

Dit heb je nodig (2 personen, ongeveer 10 dumplings)

  • 250 g biefstuk, fijngesneden
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el sojasaus
  • ½ tl sesamolie
  • 10 wonton- of dumplingvellen (te koop bij de toko)
  • olie om te bakken

Zo maak je het

1. Meng de biefstuk, lente-ui, gember, knoflook, sojasaus en sesamolie in een kom.
2. Leg een theelepel vulling in het midden van een dumplingvel, bevochtig de randen met water en vouw dicht.
3. Stoom de dumplings 8-10 minuten óf bak ze knapperig in een pan met een beetje olie.
4. Serveer met chili-olie en zwarte azijn.

Tip: Zin in een Broadway-style twist? Voeg een beetje geraspte kaas toe aan de vulling. Want steak en kaas? Dat werkt altijd.


Durf jij out of the box te gaan?

Met deze drie gerechten haal je de  Steakhouse Broadway ervaring gewoon in huis met een creatieve twist. Of je nu gaat voor Japanse finesse, Mexicaanse warmte of Aziatische streetfood-vibes, één ding is zeker: steak blijft verrassen. En natuurlijk, als je “gewoon” zin hebt in een perfect gegrilde steak weet je waar je moet zijn in Utrecht!

Deel via