Op bezoek bij: The Roast Room

Wie met plezier in de horeca werkt heeft uit eten gaan vaak ook als hobby, er is immers niks leukers dan verder kijken dan de eigen werkvloer. In de rubriek ‘Op bezoek bij…’ gaat een Broadway team in wisselende samenstelling proeven, smullen en vooral genieten bij collega’s elders in Nederland.

Waar
Er is natuurlijk plenty keus in Amsterdam als het gaat om een mooi stukje vlees maar puur op basis van hear say besluiten wij te gaan voor The Roast Room. The Roast Room ligt dan misschien niet aan een pittoreske gracht in het centrum van Amsterdam maar de ligging vlakbij de RAI maakt zowel parkeren als bereikbaarheid met openbaar vervoer wel erg gemakkelijk.

Opvallend: het restaurant biedt ook valet parking dus voor wie net dat beetje extra luxe zoekt is dit een leuke bijkomstigheid.

Eerste impressie
The Roast Room bestaat feitelijk uit twee restaurants, de Brasserie met lange houten gedeelde tafels op de begane grond en de wat formelere Rotisserie op de eerste verdieping. Wij hebben een reservering voor de Rotisserie op een vrijdagavond en wij worden meteen aangenaam verrast bij aankomst: vanwege het mooie weer kan er op het overdekte en verwarmde terras gegeten worden, niet verkeerd in wat verder een druilerige week was!

Vrijwel alle andere aanwezige gasten zitten ook op het terras wat een gezellige drukte geeft. Het restaurant binnen ziet er chic en ruim uit met volop glas rondom, mooi gedekte tafels, sfeervolle verlichting en een open keuken. Binnen zitten was dus ook zeker niet verkeerd geweest!

Opvallend: de ontvangst is enorm attent en Amsterdams joviaal.

Onze keuzes
We starten meteen met een mooie ronde bubbel en een klein hapje vooraf: warm brood met gekruide roomkaas en een bijzonder smakelijke pata negra.

Het smaakt al naar meer en de voorgerechten stellen ook niet teleur: een mooi geserveerde garnalen cocktail, rillettes van eend en een steak tartare. Met name de steak tartare valt goed in de smaak, helemaal leuk natuurlijk dat deze naar eigen wens aan tafel wordt klaargemaakt ‘Ja graag, extra tobasco!’.

De hoofdgerechten zijn ook in één woord gewoon goed te noemen: ossenstaart, Ierse ossenhaas en Australische shortribs, alledrie van een mooie kwaliteit en goed op smaak.

Erbij drinken we een fijne Verdejo. Het dessert slaan we deze keer over, alhoewel de kaas wel lonkt. Toch maar niet, we houden het bij koffie.

Opvallend: mooie keus qua bijgerechten en oef, die béarnaise saus is wel erg smakelijk.

Voor wie
Wij zijn het er over eens: The Roast Room is geschikt voor een zeer breed publiek. Prima plek voor een avondje bijpraten met een vriendengroep, het vieren van een speciale gelegenheid en je kan er met een gerust hart ook je schoonouders mee naar toe nemen. Voor wie het gevoel wil hebben in het hart van Amsterdam te zijn is de lokatie misschien minder voor de hand liggend maar de liefhebber van een mooi stuk vlees en een prettige sfeer zal daar minder moeite mee hebben.

Conclusie: het Broadway team zegt volmondig ‘Doen!’!

Klik hier voor de website van The Roast Room

Header image en restaurant interieur foto via The Roast Room

 

Deel via