Close
Bestel nu je kadokaart!

BROADWAY

Een stukje New York in hartje Utrecht!

Utrecht heeft een bijzonder en bezienswaardig centrum, dat grotendeels nog door singels wordt omringd. Van noord naar zuid loopt de Oudegracht die uniek is vanwege zijn werven, lage kades waarop de werfkelders van de huizen aan de gracht uitkomen. In een van deze middeleeuwse werfkelders creëert Broadway American Steakhouse al bijna 25 jaar een stukje New York in hartje Utrecht.

Ons restaurant, op een steenworp afstand van de Domtoren, bestaat uit 2 ruime en gezellige werfkelders, elk voorzien van authentieke taferelen uit New York’s beroemde theatergebied Broadway. Bij mooi weer kunt u uitstekend terecht op ons grote werfterras, direct aan het water. Terwijl u geniet van onze prime quality steaks, Ribs of heerlijk gegrilde vis, ziet u het Utrechtse grachtenleven aan u voorbij gaan. Het levert een dagelijks kleurig spektakel op van roeiboten, kano’s, waterfietsen en rondvaartboten.

Broadway American Steakhouse

AMERICAN STEAKHOUSE

Voor elk wat wils!

Broadway American Steakhouse is dé ideale uitvalsbasis voor diverse gelegenheden. Na het winkelen in de gevarieerde binnenstad of het bezichtigen van de diverse historische bezienswaardigheden is er niets leukers dan na te genieten in ons restaurant. Tevens is Broadway American Steakhouse de perfecte plek voor de start van een gezellig avondje uit: of u nu van plan bent om een Utrechtse kroegentocht te houden of een musical te bekijken, op ieder gewenst tijdstip kunt u bij ons terecht voor een heerlijke maaltijd.

Ook zakengasten zijn bij ons van harte welkom, de Jaarbeurs en de diverse kantoorgebieden liggen op luttele minuten loopafstand.

Laatst hadden wij de eer om de meiden KittehsCupcakes.nl te voorzien van een uitgebreide maaltijd. Zij hebben hier een fantastisch artikel over geschreven, waar wij erg dankbaar voor zijn!

Wat staat er op het menu?

Bij Broadway ervaart u een onvergetelijke avond!

Ribs, Steaks als T-bone, Prime Rib of een lekkere mals doorregen Amerikaanse Rib-eye steak, ossenhaas, entrecote, lamskotelet, soep, salades, cheesecake, Oreo cookie Bash, chocolate mousse zijn zo maar een aantal heerlijke gerechten die bij American Steakhouse Broadway op de kaart staan.

Sinds kort hebben wij ook heerlijke cocktails, welke vers bereid worden aan onze vernieuwde bar terwijl u op uw tafel wacht of nog wilt natafelen.

Magische atmosfeer

In de oude gewelven van Utrecht!

Vroegste voorbeelden van Utrechtse werfkelders dateren uit de periode 1150 tot 1300 en bestaan uit tunneltjes aan de Oudegracht die vanaf de kelder van het huis onder de straat door richting de gracht liepen. Ook de eerste werfkelders ontstaan al vroeg in deze periode. Kelders van huis Rodenburg worden hierin gezien als een van de oudste.

Het merendeel van de werfkelders aan de Oudegracht is gebouwd in de opvolgende periode van ongeveer 1300 tot 1500. De andere stadsbinnengrachten ontstaan in deze periode. In deze twee eeuwen kregen nieuwe huizen veelal een werfkelder. Bij reeds bestaande huizen werd de huiskelder uitgebreid met een werfkelder en indien er nog geen huiskelder was, werd tussen de funderingen gegraven om er alsnog een aan te brengen. Direct aan het water gelegen werfkelders kwamen er vooral langs de nieuwe Plompetorengracht en Drift. Deze waren niet het in het handelsgebied gelegen en kregen vanwege de geringe grachtbreedte geen werf. Kleine houten steigerconstructies werden soms nog wel aangebracht voor de werfloze kelders.

Broadway American Steakhouse

Facebook likes

Jaren tot uw dienst

Heerlijke cocktails

Dagen open!

Tripadvisor recensies

 

social_twitter social_facebook social_instagram