Heerlijke herfst steak!


Denk jij bij herfst ook aan woorden als ‘knus’, ‘hartig’ en ‘warm’?  Dan zit jij met dit recept voor een heerlijke herfst steak helemaal goed! Natuurlijk, er gaat niets boven een steak zoals wij die serveren: rechtstreeks van de grill in onze warme en romantische werfkelders. Maar wij garanderen dat jij met dit gerecht thuis ook prima aan je trekken komt.
Lees dus snel verder!

 

Ingrediënten voor twee personen
  • 2 mooie biefstukken van ieder ongeveer 200-250 gram; wij adviseren om te kiezen voor ossenhaas, maar met een andere soort kan je natuurlijk ook prima uit de voeten, zoals kogelbiefstuk
  • 80 ml rode wijn
  • 80 ml Worcestersaus
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 á 2 theelepels arachide- of een andere neutrale olie
  • klein beetje verse peterselie, wat takjes rozemarijn of dragon, net wat jij mooi vindt want het is enkel voor de garnering
  • een niet te grote luchtdichte doos waar de steaks precies samen in passen
  • een goede kwaliteit koekenpan
  • 2 voorverwarmde borden

 


Klaar om aan het werk te gaan!

Leg de steaks in de luchtdichte doos en meng vervolgens in een schaaltje de rode wijn, Worcestersaus en knoflook door elkaar en giet dit over de steaks.

Doe het deksel erop en zet de doos minimaal een paar uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast. Als je klaar bent om de biefstukken te gaan bakken laat ze dan eerst goed uitlekken (let op: gooi de marinade niet weg!) en dep ze zorgvuldig droog met keukenpapier. Neem nu een middelgrote koekenpan, zet die op hoog vuur en verhit de olie tot hij heel heet is.

Bak de steaks 4 minuten aan iedere kant en voeg 2 minuten voor het einde van de tijd de overgebleven marinade uit de doos toe aan de pan, laat bubbelen en tot ongeveer de helft inkoken. Haal de steaks uit de pan en snijdt ze direct met een heel scherp mes diagonaal in plakken, leg op de voorverwarmde borden en schep de saus erover.

Garneer met de kruiden en serveer direct met een bijgerecht naar keuze.

 


Oké, welk bijgerecht dan?

Uiteraard kan je er van alles bij eten: een verse groene salade, warme groenten uit de oven, gebakken aardappels…net wat jij lekker vindt natuurlijk. Het is wel aan te raden om jouw bijgerecht precies op dezelfde tijd klaar te hebben als de steaks omdat zij natuurlijk het lekkerst smaken zo uit de pan.

Onze tip voor een heerlijk bijgerecht om in herfstsferen te blijven is een mooie aligot: een aardappelpuree met knoflook en kaas. Dus dat recept geven wij er als bonus nog even bij!

 

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 50 gram boter
  • 150 gram crème fraîche
  • 250 g geraspte Gruyère
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • mixer of een pureestamper
  • houten pollepel

 


Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim gezouten water gaar.

Giet de gare aardappelen bijna helemaal af, laat nog een beetje kookvocht over in de pan. Pureer de aardappelen goed in de pan met de mixer of een pureestamper.

Meng daarna goed de knoflook, crème fraîche en boter erdoor.

En dan in één klap: alle kaas! Heel belangrijk: direct goed met de pollepel doorroeren zodat de kaas in één keer smelt en draden gaat trekken.

Breng op smaak met peper en zout en klaar is de aligot!

 

Geniet van de herfst en natuurlijk: snel tot ziens bij Broadway!

Direct jouw tafel reserveren kan hier

 

Deel via