De leukste Utrecht websites

Utrecht wat ben je toch mooi: menig Utrechter staat vierkant achter deze uitspraak en laat dan ook vol trots zijn stadsie zien aan bezoek van buiten de stad. Maar wist je dat je ook online veel moois kan vinden over Utrecht? Hier is onze top 10 (plus een bonus!) met leukste Utrecht websites!

 

Het Utrechts Archief

Wat ons betreft de allerleukste website: eindeloos rondneuzen online in de Beeldbank levert ontzettende leuke vondsten op. Zoals die mooie coverfoto van onze eigen werfkelders!

Ontdek UtrechtVoor veel mensen nog bekend als de VVV, tegenwoordig de moderne vraagbaak voor alles wat Utrecht-gerelateerd is. Of je nu wil wandelen of een cultureel dagje uit wil plannen, dit is de website waar je moet zijn.

 

Utrecht Winkel

In het verlengde van de vorige website willen wij jullie deze zeker niet onthouden: de leukste Utrecht artikelen, voor jezelf óf om cadeau te doen. Extra leuk: de informatieve stukjes op deze website over de makers van deze producten!

Hartje Utrecht

Heb jij een voorkeur voor prachtige verstilde fotografie in en om Utrecht? Neem dan vooral eens een kijkje op het Instagram account van fotografe Nelleke, zij heeft er echt oog voor!

 

Indebuurt Utrecht

Deze website is een bron van informatie, die bovendien dagelijks met de laatste Utrecht nieuwtjes wordt aangevuld. Vul in het zoekveld ook eens ‘Broadway’ in en ontdek hoe vaak wij al onder de aandacht zijn gebracht!

Dossier Verdwenen Horeca van DUIC

Of je nu een oudgediende bent in Utrecht of een nieuwkomer; dit uitgebreide dossier over de verdwenen horeca van Utrecht is natuurlijk een pareltje. Nu ook gegoten in boekvorm dus als je nog een leuk cadeau zoekt…this is it!

 

Explore Utrecht

Ook deze website is een pareltje als je op de hoogte wil blijven van alles wat Utrecht te bieden heeft. Of het nu gaat om de nieuwste hotspots of leuke kinderuitjes, hier ontdek je altijd iets nieuws.

Donker Utrecht

Nog meer mooie plaatjes van Utrecht maar dan allemaal in het donker! Fotograaf Merijn maakt al sinds 2011 zijn prachtige foto’s en waarschijnlijk is hij dan ook geen onbekende bij de Utrechters.

 

Centrumkwartieren

Gek genoeg niet bij iedereen bekend maar het centrum van Utrecht is officieel opgedeeld in zogenaamde kwartieren. Op deze website kan je daar alles over terugvinden. En als jij geïnteresseerd bent in het reilen en zeilen van de binnenstad is dit sowieso een aanrader.

Erfgoed Utrecht

Een relatieve nieuwkomer is deze site van de gemeente Utrecht. Heb jij interesse in de Utrechtse bouwhistorie en archeologie? Dan moet jij deze website echt bij je favorieten plaatsen.

 

Vlees kopen bij de boer

Oké oké, onze steaks en one-of-a-kind spareribs hebben natuurlijk altijd een streepje voor bij jou. Maar voor wie buiten de gebaande paden een mooi stuk vlees voor thuis wil kopen is ‘bij de boer’ natuurlijk de allerbeste optie. Op deze website vind jij daarom heel overzichtelijk de leukste boerderij winkels van Utrecht waar jij terecht kan voor dat overheerlijke stukje vlees en meer!

 

 

Deel via