Broadway tipt: hotels voor de december maand


Ligt het aan ons of komt die feestmaand wel heel erg snel dichtbij? Voor veel mensen is december de uitgelezen tijd om een paar dagen weg te gaan en Utrecht wordt steeds populairder: de mooie oude binnenstad en de omliggende wijken, versierd met lichtjes en uitnodigend van alle kanten: musea, winkels, restaurants, leuke cafeetjes of gewoon rondlopen en genieten van de sfeer, liefst als er sneeuw ligt natuurlijk…romantischer kan bijna niet!

Dat Broadway zelf gevestigd is in eeuwenoude én sfeervolle werfkelders is natuurlijk wel bekend, maar weten jullie dat er ook in heel bijzondere oude locaties overnacht kan worden in Utrecht? Wij zetten de mooiste voor jullie op een rijtje!
Hotel BeijersDit schitterende pand aan Achter Sint Pieter heeft sinds 1642 verschillende functies gekend, van opvanghuis voor arme kinderen tot aan venduhuis. Nu kan er in het prachtig gerestaureerde pand overnacht worden: genieten van de oude geschiedenis in combinatie met alle comfort van nu.

Klik hier voor informatie


Eye Hotel


Een aparte naam voor een hotel maar de herkomst verklaart alles: in dit fraaie pand aan de Wijde Begijnestraat was in de 19e eeuw een ooglijdersgasthuis gevestigd. Verwijzingen naar die tijd vind je niet alleen terug in de naam maar ook in de inrichting. Ook fijn: er zijn familiekamers in dit hotel!

Klik hier voor informatie


Bunk Hotel


Slapen in een echte kerk voor een schappelijke prijs? Dat kan ook in Utrecht! In de voormalige Westerkerk is nu Bunk Hotel gevestigd: je kunt er zowel normale kamers als zogenaamde ‘pods’ huren (zie foto), eten en drinken en dat alles in een hip getransformeerd stukje Utrechtse geschiedenis. Dit hotel ligt vlak naast het Centraal Station maar nog steeds op loopafstand van hartje Utrecht.

Klik hier voor meer informatie


The Anthony


We blijven even in min of meer kerkelijke sferen: The Anthony is gevestigd in een klooster uit 1908 in de wijk Lombok. Het ligt wat verder weg van het centrum maar met 20 minuutjes lopen sta je al bij Broadway bovenaan de trap. Het klooster is van alle gemakken voorzien, heeft een groot restaurant en in de zomer kan je er op verschillende manieren genieten van een hapje of een drankje in de buitenlucht.

Klik hier voor meer informatie


Badhu


Ook buiten het centrum, in Tuinwijk op wederom op 20 minuutjes lopen van Broadway, vind je een gebouw dat zijn oude functie heeft afgeworpen: Badhu is een kleinschalig hotel met eenvoudige kamers gevestigd in een voormalig volksbadhuis uit 1927. Op de bovenverdieping bevindt zich nu het hotel, op de begane grond een Arabisch georiënteerd restaurant.Klik hier voor meer informatie


Court Hotel


We sluiten af met dit hotel in het voormalige gerechtsgebouw van Utrecht aan de Korte Nieuwstraat: aan het ene eind van deze straat loop je zo tegen diverse musea aan, aan de andere kant tegen de Dom. En op hetzelfde terrein vind je ook nog het Utrechts Archief, zeker de moeite van een bezoekje waard!

Klik hier voor meer informatie

Deel via